O NAMA

Firmu “MPM” doo je 1982. godine osnovao Zdravko Cvijetić kao Samostalnu zanatsku radnju “Cvijetić”. Sjedište firme i proizvodnja se nalaze u mjestu Srbac, Bosna i Hercegovina, neposredno uz granicu sa EU (Hrvatska). Već 36 godina bavimo se proizvodnjom metalnih proizvoda, a proizvodili smo za potrebe namjenske (vojne) industrije, auto-industrije, elektro-industrije i industrije namještaja. Unazad 16 god. bavimo se proizvodnjom reklamnih polica i stalaka (POP / POS) za potrebe renomiranih kompanija što su: MARS (WRIGLEY), NESTLE, COCA COLA, PROCTER&GAMBLE, MONDELEZ, PHILIPS, LOREAL,… a oko 50% proizvoda izvozimo na tržište EU. Naše proizvode smo izvozili u preko 20 zemalja.

U MPM-u reklamne police i stalke proizvodimo od različitih metalnih profila, cijevi, limova, žice, raznih plastičnih i drvenih materijala.
Zapošljavamo 25 radnika, kapacitet proizvodnje je oko 10.000 polica i stalaka godišnje.
Raspolažemo mašinskim parkom od preko 50 mašina za obradu metala i plastičnih i drvenih materijala (CNC probijanje, razne mašine za obradu cevi, limove i žice, alatne mašine, mašine za zavarivanje mig/mag/tig te tačkasto zavarivanje). Završna obrada se vrši postupkom elektrostatičkog lakiranja (plastifikacija). Obradu plastičnih materijala vršimo na laseru i CNC glodalicama. Za štampu za brendiranje proizvoda koristimo digitalni štampač visokog kvaliteta ( ROLAND VersaEXPRESS RF-640), kater ( ROLAND CAMM-1 GR-640) kao i sito štampu.